Staatsbosbeheer knapt Kromslootpark op

ALMERE • Di 10 april 2018 | 15:40 • Dinsdag 10 april 2018 | 15:40

Staatsbosbeheer knapt het Kromslootpark grondig op. Zo wordt op sommige plekken het waterpeil verhoogd om natte graslanden te creëren. Daarnaast worden de sloten uitgebaggerd om een kanoroute te realiseren. En overtollig riet wordt verplaatst om rietvelden te maken op eilandjes.

Volgens boswachter Jetse Kamerling zorgt deze operatie voor meer ruimte voor vogels. Donderdag wordt een informatieavond gehouden om de plannen aan de bewoners toe te lichten. 

Staatsbosbeheer is sinds december eigenaar van het Kromslootpark. De organisatie heeft het gebied geruild met de gemeente Almere voor het Almeerderstrand. 

Wat is er straks voor recreanten te beleven? 


Naast een kanoroute komen er een picknickweide en een rolstoelpad voor mindervaliden. De huidige mountainbikeroute, de wandel- en fietspaden worden opgeknapt. De tien bruggen in het Kromslootpark worden opgeknapt of vervangen. 

Wie betaalt deze opknapbeurt?


Door de verbreding van de A6 ging een deel van het Kromslootpark verloren. Als compensatie krijgt Staatsbosbeheer tussen de één en twee miljoen euro. Dat geld wordt geïnvesteerd om de plannen te realiseren. In verband met het broedseizoen beginnen de werkzaamheden na de zomer. Eind 2019 moet alles klaar zijn. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel