Bijna twee ton beschikbaar voor beweegpark

ZEEWOLDE • Do 26 april 2018 | 0:12 • Donderdag 26 april 2018 | 0:12

Zeewolde krijgt een beweegpark en een freerun-parcours. Een meerderheid van de gemeenteraad gaf woensdagavond aan 181.000 euro uit te willen trekken voor het initiatief van Zeewoldenaren Diana Kraak van gymnastiekvereniging De Zeesterren en Erik Wallenburg.

Het multifunctionele beweegpark komt aan het Kluunpad, bij de atletiekvereniging. Er is dan ruimte voor freerunning, calisthenics (training met het eigen lichaamsgewicht), een beweegtuin voor ouderen en rolstoeltrainingen. Verschillende fracties gaven aan het belangrijk te vinden dat er een plek komt waar zowel kinderen als ouderen aan beweging kunnen doen. 

Meebetalen


Verantwoordelijk wethouder Rein Zijlstra moet van de gemeenteraad kijken hoe derden mee kunnen betalen aan het project, zodat het niet duurder gaat worden dan de 181.000 euro die er nu voor is vrijgemaakt. Ook moet hij er op toezien dat er samengewerkt gaat worden tussen de atletiekvereniging, de gymnastiekvereniging, ouderen- en jongerenverenigingen.
Zeilstra gaf aan dat er geen toezicht gaat komen in het beweegpark, omdat dat te duur wordt. In de komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel