ProRail wil elke tien minuten intercity van Lelystad naar Amsterdam

FLEVOLAND • Do 31 mei 2018 | 8:18 • Donderdag 31 mei 2018 | 8:18

Elke tien minuten een intercity van Lelystad naar Amsterdam. Dat is de wens van ProRail dat daar achter de schermen druk mee bezig is. Daarmee wordt een stap gezet richting 'spoorboekloos' rijden. Dat betekent dat reizigers eigenlijk geen rekening meer hoeven te houden met de dienstregeling omdat er altijd binnen negen minuten weer een intercity vertrekt. Op dit moment rijden er vier intercity's tussen Lelystad en Amsterdam-Zuid.

De verwachting is dat er steeds meer treinreizigers bij komen, onder meer tussen Lelystad en Amsterdam. Bijvoorbeeld vanwege de toenemende populariteit van Almere en de uitbreiding van Lelystad Airport. Om die drukte op te vangen, moet de frequentie van het aantal treinen omhoog, aldus Prorail.

Voor het zover is, zijn we wel drie of vier jaar verder, zegt de woordvoerder. Zo moet bijvoorbeeld gekeken worden naar de aanschaf van nieuwe treinen en de capaciteit van perrons.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel