Dorp moet proeftuin voor aardgasvrije wijk worden

NAGELE • Do 31 mei 2018 | 20:57 • Donderdag 31 mei 2018 | 20:57
Het dorp Nagele moet onderdeel worden van een landelijke proef met het aardgasvrij maken van bestaande wijken. Dat vinden de gemeente Noordoostpolder en twee lokale duurzaamheidsinitiatieven in het dorp. Ze geven daarmee gehoor aan een oproep van GroenLinks in Noordoostpolder om aanmelding te overwegen.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft gemeenten onlangs gevraagd om proefwijken aan te dragen. Ze stelt 90 miljoen euro beschikbaar om ideeën voor het aardgasvrij maken uit te voeren. De minister wil nog dit jaar met circa 20 wijken starten, waaronder vier wijken in Groningen en één in Rotterdam-Zuid. De ervaringen uit de 'proeftuinen' kunnen later op andere plekken in Nederland worden toegepast.

Om voor een deel van het proefbudget van 90 miljoen euro in aanmerking te komen, moet een aanmelding voor 1 juli dit jaar binnen zijn. De gemeente Noordoostpolder stelt 24.000 euro beschikbaar voor het opstellen van een plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel