Grote Verkeersquiz van start gegaan

LELYSTAD • Vr 1 juni 2018 | 18:16 • Vrijdag 1 juni 2018 | 18:16

In het Agora Theater in Lelystad ging vrijdag de Grote Verkeersquiz van start. Ook in andere Flevolandse gemeenten wordt de quiz binnenkort gehouden. Basisschool leerlingen uit groep zes strijden met elkaar om te zien welke school het meeste weet over de verkeersregels.

Op het podium stonden de twee beste leerlingen van elke school. Ze beantwoorden vragen die gesteld werden door presentator Klaas van Kruistum, bekend van populaire programma’s als “Zap live” en “Checkpoint”. 

Zelfstandig op pad


Heleen Munneke van Tref-ik, die betrokken is bij dit verkeerseducatieproject, vindt het belangrijk dat kinderen van groep zes meedoen. “Het is het eerste moment dat ze zonder hun ouders op pad gaan en zelfstandig aan het verkeer meedoen”.

Spandoeken


Leerlingen, juffen en meesters vuurden de deelnemende leerlingen massaal aan vanuit de zaal. Met spandoeken, gejoel en gejuich. De beste twee scholen gaan naar de provinciale finale die op 29 juni in het Agora Theater gehouden wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel