Politieke partijen stellen vragen over omgewaaide Pioneer-reclamezuil

ALMERE • Do 7 juni 2018 | 21:34 • Donderdag 7 juni 2018 | 21:34

De fracties van de VVD en het CDA in Almere hebben schriftelijke vragen gesteld over de omgewaaide Pioneer-reclamezuil aan de Versterkerstraat in Almere. Die ging tijdens de storm op 18 januari dit jaar tegen de vlakte. De zuil ligt er nog steeds.

Pioneer zelf zit niet meer in Almere. Het bedrijf verhuisde drie jaar geleden naar België. Volgens de gemeente ligt de mast grotendeels 'op eigen terrein'.  Een deel van de paal is terechtgekomen op grond van de gemeente. Dat gedeelte is volgens een woordvoerder sinds februari afgezet. De gemeente zegt nog eens met de eigenaar te zullen spreken over de omgewaaide paal. 

Twitteraccount van de omgewaaide zuil


Aanleiding voor de politieke partijen om vragen te stellen over de reclamezuil is het Twitteraccount De zendmast van Pioneer. De mensen achter het account vragen de politiek om de zuil weer rechtop te zetten. VVD en CDA hebben besloten daarop in actie te komen.
In de biografie van het Twitteraccount @PaalPioneer staat: "Een lullige storm en ik was om. Sinds januari 2018 sieren mijn elegante vormen, ijzersterke constructie en opgeruimde karakter het straatbeeld van Almere."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel