Werkstraf voor ontucht met minderjarig meisje in kerk

URK • Vr 8 juni 2018 | 13:19 • Vrijdag 8 juni 2018 | 13:19

Een inwoner van Urk is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf voor ontucht in 2007 met een destijds minderjarig meisje. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bepaald. Tegen de 38-jarige man was twee weken geleden dezelfde straf geëist door het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer heeft pas eind 2016 aangifte tegen de man gedaan, uit schaamte sprak ze niet eerder over het voorval. Zij volgde muziekles bij de Urker, die in het dorp bekend is als pianist/organist en dirigent. 

Tijdens een voorspeelavond in de Petrakerk in juni 2007 zou de man het meisje hebben misbruikt na haar eerst te hebben gedrogeerd. Tijdens de rechtszaak ontkende hij dat. Het meisje was toen 15 jaar. 

Voorwaardelijke straf


De rechtbank geeft aan dat ze bij het bepalen van de straf rekening heeft gehouden met het feit dat de man in 2007 al eens is veroordeeld voor een soortgelijk feit. De ontuchtzaak waar deze veroordeling over gaat vond 11 jaar geleden plaats en de man is daarna niet meer in aanraking geweest met justitie en politie.
De rechtbank legt hem daarom geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op, maar de voorwaardelijke straf dient wel als stok achter de deur om herhaling te voorkomen. Gaat hij opnieuw in de fout dan moet hij alsnog maximaal 4 maanden gevangenisstraf uitzitten.

Ondanks gedetailleerde verklaringen van het slachtoffer heeft de rechtbank geen bewijs gevonden dat zij was gedrogeerd.

Rechtbank Midden-Nederland zette een uitgebreid verslag van de uitspraak op hun site.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel