Toerisme Flevoland nodigt bloggers uit voor promotie

FLEVOLAND • Vr 8 juni 2018 | 14:04 • Vrijdag 8 juni 2018 | 14:04

Toerisme Flevoland heeft voor het eerst bloggers uitgenodigd om kennis te maken met diverse toeristische uitjes in onze provincie. De hoop is dat de 12 bloggers op hun websites en de social media positief schrijven over Flevoland. Op die manier hoopt Toerisme Flevoland meer bezoekers naar de provincie te trekken. "De beste promotie is als andere mensen vertellen hoe mooi het hier is", aldus Leon Visser van Toerisme Flevoland.

De bloggers begonnen hun tweedaagse evenement vrijdag met een bezoek aan museum Batavialand waar zij uitleg kregen over het ontstaan van Flevoland. Op het programma staat verder onder andere een tochtje door het Horsterwold met een ecokar, een bezoek aan theatergezelschap Vis a Vis in Almere, een rondleiding op Urk en biologisch eten op stadslandgoed De Kemphaan. 

Bloggers schrijven over hun ervaringen


Het is volgens Toerisme Flevoland aan de bloggers om al dan niet positief over hun ervaringen tijdens deze twee dagen te schrijven. De genodigden kunnen gratis deelnemen aan de uitjes. Ook krijgen ze een overnachting in een Flevolands hotel en een onkostenvergoeding betaald.  

Sandra van Bijsterveld schrijft op haar eigen website www.stralendschrijven.nl onder andere over korte trips in Nederland. Maandelijks wordt haar site door zo'n 30.000 mensen bezocht. Tot nu toe staat er nog niets over Flevoland op haar site en dus was deze uitnodiging een mooie kans om daar verandering in te brengen. "Ik blijf altijd onafhankelijk. Ik schrijf hoe ik het vond. Zo ben ik begonnen en daar houd ik aan vast."

'Ik ga Flevoland ontdekken'


Mario van de Luijtgaarden heeft de site www.vakantaseren.nl. "Ik denk dat veel mensen niet weten wat je in Flevoland kan doen. Ik ga dat deze dagen ook ontdekken." De kans is groot dat hij straks een positief bericht maakt. "Ik wil mensen de gelegenheid geven ideeën op te doen voor een leuk uitstapje. Ik schrijf meestal op basis van enthousiasme. Als ik echt iets niet leuk vind laat ik het ook wel weten, maar ik ga ergens heen omdat het me leuk lijkt en dat is het meestal dan ook wel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel