Verhalen uit de kas: 400 volkstuintjes in een oude rozenkas

ALMERE • Ma 25 juni 2018 | 16:26 • Maandag 25 juni 2018 | 16:26

Ron van Zwet uit Almere gooit het in 2012 over een totaal andere boeg wanneer hij zijn rozenkwekerij niet voort kan zetten. Hij komt op het idee om stukjes grond in de kas als volkstuin te verhuren. Na een wat aarzelend begin zijn er nu bijna 400 tuintjes verhuurd.

Zelf houdt Van Zwet een stuk grond in de kas over om specials te kweken voor regionale restaurants. Het past helemaal in de trend van stadslandbouw, het verbouwen van voedsel in en rond de stad, zo dicht mogelijk bij de mensen.

Rons werkdag ziet er totaal anders uit dan in de tijd van de rozen. In plaats van zich te bekommeren over de afzet van rozen moet hij nu stukjes grond verhuren. Dat lukt alleen als iedereen het zoveel mogelijk naar zijn zin heeft.

Ron helpt de volkstuinders waar hij kan en ondertussen maakt hij ook nog kennis met groenten die hij vroeger nog nooit op zijn Westlandse bordje had. Veel van zijn huurders hebben een oer-Hollandse afkomst.

Deze hele week besteedt Omroep Flevoland aandacht aan ‘Verhalen uit de kas’. Dit is de eerste aflevering in de serie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel