Basisschool Aquamarijn zeer zwak

ALMERE • Ma 25 juni 2018 | 21:30 • Maandag 25 juni 2018 | 21:30

Basisschool De Aquamarijn in Almere Haven is een zeer zwakke school. Die conclusie trekt de Inspectie van het Onderwijs. Volgens de inspectie moeten de leerlingen op de school beter les krijgen en meer leren.

"In 2016 is de huidige directeur aangetreden, waarna door hem is geconstateerd dat door het langdurige gebrek aan goede onderwijskundige aansturing de leraren onvoldoende toegerust zijn om in de klas de goede dingen te doen", valt te lezen in het inspectierapport. De school heeft wel verbeteracties in gang gezet maar dat heeft nog niet tot voldoende resultaten geleid.  "Ook de vele wisselingen binnen het team hebben hierin een rol gespeeld."

Het viel de inspectiedienst tijdens observaties op dat de meeste lessen rommelig verlopen en leraren moeite hebben om leerlingen bij de les te betrekken. Daarnaast hebben leraren onvoldoende zicht op de ontwikkelingen van de kinderen in de klas. 

Ook lichtpuntjes


Volgens de inspectie zijn er ook lichtpuntjes. De directie en de leraren willen gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs op de Aquamarijn verbeteren. "De teamleden zien in dat een professionaliseringsslag noodzakelijk is. Graag willen zij hiervoor verantwoordelijkheid krijgen en nemen." 

Het bestuur van de Almeerse Scholengroep, waar de Aquamarijn onder valt, is het eens met de inspectiedienst en gaat verdere stappen ondernemen in de aanscherping en uitvoering van het verbeterplan van de school. 

Een jaar de tijd


De school staat nu onder intensief toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Het bestuur heeft opdracht gekregen om maatregelen te nemen zodat de school over een jaar niet langer zeer zwak is. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel