OFW biedt een 'TuinAPK' aan huurders

DRONTEN • Wo 27 juni 2018 | 13:08 • Woensdag 27 juni 2018 | 13:08

Bewoners van huurwoningen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) kunnen in aanmerking komen voor een 'TuinAPK'. Tegen een betaling wordt de tuin twee keer per jaar onderhouden door medewerkers van IMpact. 

"Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin, maar sommige zijn daar niet toe in staat", vertelt manager wonen Wout Kranen. "We willen nu een aantrekkelijke oplossing bieden." Tegen de kostprijs van 33 euro per maand kunnen maximaal 30 huurders de TuinAPK ontvangen. Bewoners met een laag inkomen kunnen korting krijgen op de werkzaamheden.

Huurders kunnen kiezen uit een basispakket met een aantal werkzaamheden als het knippen van hagen en het maaien van gras. "We hebben in Dronten veel ééngezinswoningen met een tuin. We zien dat mensen het soms lastig vinden om die te onderhouden, zeker wanneer er al lang niets is gedaan", vertelt Kranen. Oudere huurders en huurders met een beperking krijgen voorrang op de regeling. 

Het onderhoud zal gedaan worden door medewerkers van IMpact. Hierdoor worden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel