Luierpark winnaar Walk of Fame tegel

ALMERE • Za 30 juni 2018 | 9:37 • Zaterdag 30 juni 2018 | 9:37
Het Luierpark in Almere Buiten heeft een zogeheten Walk of Fame tegel gewonnen. Dat meldt oprichter Tineke Ras van het gedenkpark. Het Luierpark was genomineerd met vier andere onderwerpen; Almere Beste Binnenstad, Bos der Onverzettelijken, Tiny Houses en de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA).

De tegels zijn bedoeld voor belangrijke ontwikkelingen, gebeurtenissen en personen. Bezoekers en inwoners kunnen ieder jaar plekken of gebeurtenissen opgeven om mee te doen met de verkiezing. Tot 2043 wordt elk jaar een nieuwe tegel uitgereikt.

Het Luierpark is onder andere bedoeld voor ouders van overleden kinderen. Die kunnen in het park een herinneringsboom kopen en hun kind herdenken.

Het Luierpark werd een aantal keer geteisterd door vernielingen. De PVV in Almere wilde daarom graag cameratoezicht op de gedenkplaats. Dat ging uiteindelijk niet door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel