"Modelvliegweek speeltuin voor volwassenen"

ALMERE • Zo 5 augustus 2018 | 13:51 • Zondag 5 augustus 2018 | 13:51

Het Nationaal Modelvliegkamp is dit jaar voor het eerst neergestreken in Almere. Een hele week lang zijn (voornamelijk) mannen uit Nederland en België bij elkaar om te sleutelen aan hun vliegtuigjes en om te vliegen. 

Kleine vliegtuigjes, grote vliegtuigen, helikopters, een straaljager. Verzin het en er is een klein model van aanwezig. Het zijn eigen creaties, maar ook zijn bestaande modellen nagebouwd. 

Eén van de deelnemers is Otto Post uit Maarssen. Hij bouwt al 40 jaar zijn eigen vliegtuigjes. Van dieselmotoren tot electromotoren. Post heeft al zijn creaties meegenomen naar Almere, het zijn er een stuk of twintig. 

"Er is toch niets mooiers dan hiermee lekker te knutselen?" zegt Post. "Ze zijn allemaal even leuk, ik heb eigenlijk geen favoriet." Voor hem betekent zo'n week bij elkaar zijn veel. "Het is ontspannend om met alle mensen die dezelfde kronkel in het hoofd hebben even lekker te spelen."

In de komende week worden verschillende activiteiten gedaan. Zo gaan de deelnemers aan het kamp limbo vliegen, dus onder een steeds lagere lijn door met hun vliegtuig. Donderdag wordt een wedstrijd gehouden wie het langst met zijn vliegtuig in de lucht kan blijven zonder bij te tanken. Het modelvliegkamp duurt tot en met 11 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel