Rijke Amerikanen wijken uit naar Lelystad door lage waterstand

LELYSTAD • Ma 6 augustus 2018 | 20:58 • Maandag 6 augustus 2018 | 20:58

Zo'n honderd welgestelde toeristen uit de Verenigde Staten zijn maandag in Lelystad aangemeerd vanwege de lage waterstand.

De toeristen hadden een cruise geboekt van Amsterdam naar Bazel. Door het lage water in de Rijn kan de Crystal Debussy daar niet varen en is onder meer Lelystad als alternatieve bestemming gekozen. De meeste gasten vonden de aanpassing van het programma geen enkel probleem. De Amerikanen bezochten Bataviastad, de Bataviawerf en Schokland.

Een cruise met de Crystal Debussy is exclusief en kost volgens kapitein Jeno Schnemann minimaal 15.000 euro per week. De hutten in het schip zijn bijvoorbeeld minimaal twee keer zo groot als op gemiddelde cruiseschepen.

Steeds meer cruiseschepen doen Lelystad aan


Dit jaar worden er zo’n 130 cruiseschepen verwacht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Veel toeristen zijn geïnteresseerd in het bijzondere verhaal van Flevoland: leven onder de zeespiegel op land dat uit de zee is gewonnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel