Lowlands wordt luxer in de toekomst

BIDDINGHUIZEN • Wo 15 augustus 2018 | 16:35 • Woensdag 15 augustus 2018 | 16:35

Muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen zal in de toekomst een stuk luxer worden voor bezoekers. Dat zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. Het publiek stelt tegenwoordig andere eisen aan drie dagen feesten op een festivalterrein. Dat is ook al te merken op de 26 editie van Lowlands, die vrijdag van start gaat. 

"Omdat we ieder jaar weer opnieuw beginnen met bouwen, zien we heel erg van: op dat plekje was het blijkbaar te donker want daar is grafitti gespoten of een prullenbak in brand gestoken. Zo hebben we langzamerhand door de jaren heen al die foutjes eruit gehaald", aldus Van Eerdenburg.

Een festival dat dus eigenlijk al jaren dezelfde basis heeft. Toch zal er in de toekomst veel veranderen omdat het publiek steeds nieuwe trends ontdekt. Ook bij Lowlands merken ze dat de vraag van het publiek verandert. 

"De grote nieuwe ontwikkeling is dat mensen luxer willen kamperen. We hebben dit jaar meer dan ooit mensen die op de 'Glamping' staan, dat ontwikkelt zich heel hard", legt Van Eerdeburg uit.

"We hebben meer dan 2100 campers en duizend vooraf opgezette tenten en sommige heel luxe en ook duur. Dat willen mensen dus blijkbaar, dat ze gewoon naar hun tent kunnen lopen en daar een beetje luxer kunnen kamperen".

De 60.000 Lowlandskaarten waren dit jaar al vroeg uitverkocht. De eerste band die dit jaar optreedt is The Fever 333. Het festival wordt zondagnacht om 5 uur afgesloten door dj Max Cooper.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel