Pizza Hut alweer dicht; inboedel onder de hamer

ALMERE • Do 6 september 2018 | 19:01 • Donderdag 6 september 2018 | 19:01

Fastfoodrestaurant Pizza Hut aan het Stationsplein in Almere Stad is negen maanden na de opening alweer dicht. Op de voordeur van het pand hangt een brief van een deurwaarder waaruit blijkt dat de inboedel onder de hamer gaat. Toen de Pizza Hut vorig jaar december open ging, stonden er nog lange rijen voor de deur.

De ovens, elektrische fietsen, tafels, stoelen en koffiemachine worden volgende week woensdag in het openbaar geveild. Het incassobureau wil niet kwijt of de zaak failliet is. De eigenaar van het bedrijf was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

250.000 euro
Het restaurant werd vorig jaar opgestart met ondersteuning van een crowdfundingsactie. Daarmee is in totaal zo'n 250.000 euro opgehaald. Investeerders werd een rendement van 8,5% per jaar beloofd.

Uit het rapport van de crowdfundingsactie blijkt dat minimaal 32.000 euro nodig was voor de huur. De rest van het geld was onder meer bestemd voor de apparatuur en de verbouwing van het pand. De omgeving van station Almere Centrum leek de ondernemers een goede locatie vanwege het grote aantal voorbijgangers.

Utrecht Centraal
De ondernemers die het filiaal van Pizza Hut in Almere hebben opgezet, hebben ook een vestiging in Utrecht. Ook dat filiaal op Utrecht Centraal Station werd bekostigd via crowdfunding. Daarmee werd in totaal 340.000 euro opgehaald.

Ook de vestiging op Utrecht Centraal is inmiddels dicht. Op de website van de Utrechtse zaak staat dat het filiaal binnenkort op een andere locatie in die stad weer open gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel