Laatste deelnemer Challenge Almere-Amsterdam gefinisht

ALMERE • Za 8 september 2018 | 23:40 • Zaterdag 8 september 2018 | 23:40

De 66-jarige Pieter Cremer uit Gorredijk is de laatste deelnemer die zaterdagavond finishte bij de Challenge Almere-Amsterdam. In een tijd van 15 uur, 5 minuten en 14 seconden kwam hij rond 22:45 uur binnen op de Esplanade.

De laatste paar honderd meter werd hij begeleid door een politiemotor met zwaailichten. Ook werd hij opgevangen door zijn vrouw en liepen ze samen met fakkels richting de finish. Daar stonden nog honderden toeschouwers te wachten.

Het is de zesde keer dat Cremer mee deed aan de triatlon in Almere, waarin hij moest zwemmen, fietsen en hardlopen. Vorig jaar was Cremer nog de snelste in zijn leeftijdscategorie. "Maar nu zag ik ze me voorbij rennen", vertelt hij na afloop.

Cremer voelde zich direct na de finish nog behoorlijk goed. "Ik denk dat ik zelf nog naar huis ga rijden zometeen", laat hij weten. Vooral na het fietsen had de 66-jarige triatleet het zwaar. "En na een rondje hardlopen was ik er echt wel klaar mee, maar toen werd ik goed aangemoedigd en kon ik weer door."

De Sloveen Jaroslav Kovacic was de eerste die zaterdagmiddag over de finish kwam. In een tijd van 7 uur, 55 minuten en 44 seconden brak hij het 19 jaar oude parcoursrecord. De snelste vrouw was Yvonne van Vlerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel