Afgebrande sauna en zwembad herbouwd

DRONTEN • Zo 9 september 2018 | 13:04 • Zondag 9 september 2018 | 13:04

Sauna en zwembad Aphrodite's Thermen in Dronten wordt herbouwd. 8 mei legde een grote brand het bedrijf in de as. Nu wordt er hard gewerkt aan het complex. Zo zijn de heipalen voor het buitenzwembad geslagen. Het bad wordt tijdelijk overdekt met een geïsoleerde tent tot het nieuwe binnenbad klaar is.

Zwemlessen hervatten
Het buitenbad moet 15 oktober af zijn zodat de zwemlessen kunnen worden hervat. De kinderen krijgen nu les bij zwembad De Koploper in Lelystad. Ze kunnen als alles meezit volgende maand weer in Dronten terecht.

Nieuwe naam
Als het buitenbad af is, wordt het binnenbad aangepakt. Het hoofdgebouw moest gesloopt worden en het binnenbad ligt er nog troosteloos bij, maar het wordt opnieuw overkapt. In maart volgend jaar moet het klaar zijn. Daarna worden de saunafaciliteiten aangelegd en in juni 2019 moet dan alles af zijn. De wellness krijgt een natuurlijk aanzien en een nieuwe naam; Aphrodite's Thermen wordt omgedoopt tot De Kemenade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel