Clarence Seedorf bezoekt nieuwe assistent-buurtsportcoaches

ALMERE • Wo 26 september 2018 | 17:01 • Woensdag 26 september 2018 | 17:01

Voormalig profvoetballer Clarence Seedorf is weer even terug in Almere. Hij bezocht vanmiddag zijn eigen playground in Stedenwijk. Dat deed hij omdat daar de nieuwe assistent-buurtsportcoaches werden voorgesteld.

De vijf Almeerse leerlingen van Talent in Opleiding die werden opgeleid tot assistent-buurtsportcoach kregen een certificaat uitgereikt waarmee ze officieel kunnen helpen bij de activiteiten op de playground. "Vanuit de Cruyff Foundation worden zij gestimuleerd om activiteiten neer te zetten voor de kinderen uit de wijk."

De opleiding moet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de leerlingen. "Ze behalen daarmee een startkwalificatie voor een niveau 2 opleiding", aldus buurtsportcoach Van Delft. "Maar nog belangrijker is dat ze merken dat de dingen die ze doen een positieve invloed hebben op de samenleving."

Naast de uitreiking van de certificaten zijn er voor de basisscholen in Stedenwijk ook verschillende activiteiten ter ere van het 11-jarig bestaan van de Clarence Seedorf Playground. De playground werd aangelegd om de sociale cohesie en veiligheid in de wijk te bevorderen.

Seedorf vloog over vanuit Zürich om daarbij aanwezig te zijn en om de toekomstige buurtsportcoaches een hart onder de riem te steken. Seedorf woonde tijdens zijn jeugd in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel