Recordaantal bezoekers voor musea

FLEVOLAND • Di 2 oktober 2018 | 12:35 • Dinsdag 2 oktober 2018 | 12:35

Het museumbezoek in Flevoland zit in de lift. Volgens de Museumvereniging kregen de musea vorig jaar samen een recordaantal van 241.000 bezoekers over de vloer. Dat zijn 6000 bezoekers meer dan in 2016.

Avidorome in Lelystad trok de meeste bezoekers, gevolgd door Batavialand in Lelystad. Daarna volgen museum Schokland en het Oude Raadhuis op Urk. De bezoekersaantallen van Veiligheidsmuseum PIT in Almere worden niet meegerekend omdat PIT officieel onderdeel is van het Nationaal Veiligheidsinstituut, samen met het Brandweermuseum in Hellevoetsluis. PIT telde zelf een kleine 46.000 bezoekers die vorig jaar in Almere naar de collectie kwamen kijken.

Dat het goede tijden zijn voor musea, blijkt ook uit de landelijke cijfers. In de afgelopen vier jaar is het museumbezoek in Nederland met ruim 30 procent toegenomen. Bovendien mogen de musea zich in toenemende mate verheugen op bezoekers onder de achttien, en zijn de instellingen steeds minder afhankelijk van overheidsgeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel