Drontenaar vereeuwigt popartiesten

DRONTEN • Ma 15 oktober 2018 | 12:21 • Maandag 15 oktober 2018 | 12:21

Wereldberoemde artiesten vereeuwigen. Erwin van der Linden uit Dronten maakt schilderijen van muzikanten, maar toch noemt hij zichzelf geen kunstenaar.

De Drontenaar is zelf van beroep huisschilder en als hobby begon hij met het naschilderen van foto's van artiesten. "Ze hebben iets magisch. Het is een kleine verafgoding," aldus Erwin. David Bowie is een favoriete muzikant en onderwerp van de schilder.

Expositie
De schilderijen van Erwin zijn erg in trek bij muziekliefhebbers. Veel van Erwin's werk hangt in een platenzaak in Kampen. "Een perfecte manier om mijn schilderijen onder de aandacht te brengen van het publiek." Sinds kort is zijn werk ook te zien in een bedrijf aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Droom
Erwin droomt ervan om van het schilderen zijn werk te kunnen maken. "Het streelt je ego om iets te maken wat iemand anders wil hebben." Toch noemt Erwin zich geen kunstenaar. "Ik ben meer een hobbyist, maar als anderen mij een kunstenaar noemen dan doen ze dat maar."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel