Meer bedrijven mogen zich inschrijven voor nieuwbouwprojecten

LELYSTAD • Wo 31 oktober 2018 | 0:30 • Woensdag 31 oktober 2018 | 0:30

De gemeente Lelystad zet de markt voor nieuwbouwwoningen open voor meer bouwondernemingen en projectontwikkelaars. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond bepaald na een motie van de VVD.

Opdrachten voor woningbouw worden alleen gegund aan bedrijven die op de zogenoemde groslijst van de gemeente staan. Dat houdt in dat de gemeente zelf kiest met welke ontwikkelaars ze in zee gaat. Daardoor wordt het hele proces van (voor-)selectie en toetsing van een marktpartij overgeslagen en kan er sneller gebouwd worden.

Onder aanvoering van VVD-raadslid Mariëlla Hermus heeft de gemeenteraad nu besloten dat meer bedrijven zich mogen inschrijven op nieuwe projecten. Hermus vindt dat de groslijst van Lelystad de markt dichttimmert voor andere partijen. "Het risico is dat je met een selecte groep werkt die zich min of meer verzekerd weet van opdrachten", aldus Hermus.

Het gevolg is wel dat de bouw mogelijk vertraging oploopt, waarschuwt wethouder Sparreboom: "We hebben al afspraken met verschillende partners en die moeten nu gewijzigd of aangepast worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel