Protestbus naar Haags ziekenhuisdebat

LELYSTAD • Wo 31 oktober 2018 | 7:35 • Woensdag 31 oktober 2018 | 7:35

Een toerbus met enkele tientallen Lelystedelingen is woensdagmorgen vanaf het evenemententerrein aan de Stationsweg vertrokken naar Den Haag. De inzittenden gaan de gemeente steunen tijdens het debat in de Tweede Kamer over het faillissement van MC Zuiderzee.

Een commissieoverleg van de Kamer over de ziekenhuiszorg is naar aanleiding van het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart omgezet in een plenair debat met minister Bruno Bruins voor Medische Zorg.

In de bus zitten sympathisanten, geïnteresseerden en politici. Naast enkele Lelystadse wethouders en burgemeester Ina Adema gaan ook politici uit andere gemeenten naar Den Haag. In de bus zit ook wethouder Irene Korting uit Dronten. Vanuit de noordelijke gemeenten zijn wethouder Marian Uitdewilligen (Noordoostpolder) en wethouder Freek Brouwer (Urk) aan het carpoolen naar het Binnenhof.

De gemeente Lelystad noemt het op de website "onacceptabel dat de continuïteit van de zorg stopt en dat het ziekenhuis uit Lelystad verdwijnt. Het wegvallen van het ziekenhuis in Lelystad heeft grote consequenties voor alle 180.000 inwoners in het verzorgingsgebied van ons ziekenhuis en zorgt voor grote maatschappelijke onrust. Kortom: voldoende zorgaanbod is van groot belang voor Lelystad en de omliggende gemeenten."

Voor het debat krijgen de Kamerleden een petitie aangeboden om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten te redden. De petitie is een particulier initiatief en is in een week tijd 14.000 keer ondertekend.

Het debat is vanaf 10:15 uur live te volgen bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel