Loek Winter: "Bericht FTM is suggestief en onjuist"

LELYSTAD • Di 6 november 2018 | 15:36 • Dinsdag 6 november 2018 | 15:36

Loek Winter, Tim Roldaan en Willem de Boer nemen afstand van het artikel van Follow the Money waarin geschreven wordt dat dubbele petten oorzaak zijn van het omvallen van de IJsselmeerziekenhuizen. De publicatie is volgens hen suggestief en gebaseerd op onjuiste informatie. Een onderzoeksjournalist van Follow the Money schreef maandag een gat in de begroting te hebben gevonden.

In het artikel staat dat de MC IJsselmeerziekenhuizen maandelijks forse bedragen kwijtraakten door dure medicijnen. De medicatie in kwestie werd ingekocht bij een Duits bedrijf, waar toenmalig ziekenhuiseigenaar Loek Winter banden mee had. Deze medicatie wordt echter niet langer vergoed door zorgverzekeraars.

Loek Winter richtte een Nederlandse vestiging op van het Duitse Zytoservice. Ook ziekenhuisdirecteur Tim Roldaan had daar een aandeel in, zo wist Follow the Money te achterhalen. In de persverklaring van de hoofdrolspelers wordt benadrukt dat het ziekenhuis nooit zaken heeft gedaan met de Nederlandse tak van Zytoservice.

Ook staat in de reactie van Winter, Roldaan en oud-bestuursvoorzitter De Boer dat er geen belangenverstrengeling is tussen Zytoservice Nederland BV en de aandeelhouders en het bestuur van de MC IJsselmeerziekenhuizen. De kwestie zou volgens Winter niet hebben geleid tot het faillissement van het ziekenhuis. Daarnaast zou er geen gat in de begroting zitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel