Burgemeester Adema: doorstart ziekenhuis tot op laatste moment spannend

LELYSTAD • Do 22 november 2018 | 19:07 • Donderdag 22 november 2018 | 19:07

Het was tot op het allerlaatste moment spannend of een doorstart van het ziekenhuis in Lelystad zou lukken. Dat zegt burgemeester Ina Adema van Lelystad. Woensdagavond was ze nog bij een bespreking met alle betrokken partijen.

"Het alternatief was natuurlijk het allerzwartste scenario, dat het ziekenhuis volgende week zou sluiten", aldus Adema. Ze is blij dat er door de overname van het St Jansdal een ziekenhuis in Lelystad blijft. Tegelijkertijd wijst ze er op dat volgens het personeel spoedeisende hulp, een OK en een beddenhuis voor kort verblijf essentieel is voor het functioneren van het ziekenhuis. "Ik roep het St Jandal op om daar goed met het personeel over in gesprek te gaan."

Onzekerheid over acute verloskunde
Over de terugkeer van acute verloskunde in Lelystad is Adema pessimistischer. "Hoe graag ik dat ook wil. Ik heb intussen begrepen dat dit personeelstechnisch erg complex is." Toch hoopt de burgemeester dat vrouwen ook in Lelystad terecht kunnen voor acute verloskunde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel