''Ziekenhuis Lelystad eind 2019 stabiel''

FLEVOLAND • Vr 30 november 2018 | 18:18 • Vrijdag 30 november 2018 | 18:18

Ziekenhuis St Jansdal heeft tot eind 2019 nodig om een stabiele situatie voor het ziekenhuis in Lelystad te creëren. Dat schrijft minister Bruno Bruins in een brief aan de Tweede Kamer.

Vanaf 1 maart wordt de zorg in Lelystad helemaal overgenomen door het ziekenhuis in Harderwijk. De zorgverlener denkt tot eind volgend jaar nodig te hebben om alles op de rit te krijgen.

Tijdens die fase wil St Jansdal bekijken of verdere uitbouw van zorg in Lelystad mogelijk is. Bijvoorbeeld met een kortdurende opname en een uitbouw van de spoedpoli. Daarnaast zal er gekeken worden welke mogelijkheden er zijn voor de uitbreiding van het zogenoemde eerstelijnsverblijf. Als het niet verantwoord is een patiënt naar huis te sturen kan deze in het ziekenhuis blijven. Verder wordt er gekeken naar de oprichting van een eerstelijns geboortecentrum in Lelystad.

De minister wil verder een onafhankelijke zorgverkenner aanstellen die medio volgend jaar met een toekomstvisie voor Lelystad komt.

Per januari een ambulance op Urk
In de brief schrijft Bruins ook dat per 2 januari een ambulance 24/7 op Urk staat. Die ambulance wordt exclusief voor het vissersdorp ingezet, maar kan eventueel worden gebruikt bij grootschalige incidenten of bij spoedmeldingen in de regio als er geen andere ambulance beschikbaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel