Urk wil eigen Central Park aan Noorderzand

URK • Wo 23 januari 2019 | 22:09 • Woensdag 23 januari 2019 | 22:09

Het vernieuwde sport- en speelbos Noorderzand moet het Central Park van Urk worden. Die ambitie spreekt wethouder Freek Brouwer uit voor het bosgebied rond zwembad 't Bun, dat in de nabije toekomst op de schop moet.

De gemeente presenteerde woensdagavond aan bewoners de eerste schetsen voor het park. Dinsdagavond zijn sportverenigingen al bijgepraat.

Het is de bedoeling dat het Noorderzand dé plek wordt voor recreatie en sport. Een vernieuwd hardloopparcours en een mountainbikeroute zijn al gepland, maar er zouden ook fitnesstoestellen moeten komen en wandelpaden. De bestaande visvijver zou vergroot kunnen worden, met aan één kant een zonneweide. Er is overigens nog geen geld voor het park.

Natuurspeelbos moet ook naar Noorderzand
De gemeente wil in het park ook het Natuurspeelbos een plek geven. Dat zit nu verderop aan de Staartweg. Er zijn al langer plannen om het speelbos naar een andere plek te verhuizen, omdat de huidige locatie voor kinderen niet veilig te bereiken is.

Bewoners positief gestemd
Tijdens de info-avond reageerden de ruim twintig aanwezige inwoners positief op de plannen. Wel vroegen zij aandacht voor mogelijke parkeeroverlast bij de Staartweg. De gemeente wil nagaan of het parkeerterrein van zalencentrum De Koningshof kan worden gebruikt.
Enkele omwonenden willen het groen voor hun huizen niet kwijt. Ze vinden ook dat er toezicht moet komen op vandalen en drugsdealers, die nu geregeld in het park rondhangen. Ook de waterkwaliteit in de vijver is een punt van aandacht, want daarin komt geregeld blauwalg voor.

Wethouder heeft nog geen geld voor plannen
Wethouder Brouwer wil de eerste voorstellen volgende maand aan de gemeenteraad voorleggen. Wanneer de plannen gerealiseerd kunnen worden is niet duidelijk, maar Brouwer denkt niet dat dit deze collegeperiode nog lukt. Hij heeft op dit moment ook helemaal geen geld. Wel zien volgens de wethouder sportverenigingen mogelijkheden om financiers aan te trekken om alvast onderdelen van de plannen uit te voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel