Tbs Jack de Prikker met twee jaar verlengd

LELYSTAD • Ma 18 februari 2019 | 15:17 • Maandag 18 februari 2019 | 15:17

De tbs-maatregel voor 'Jack de Prikker' is maandag door de rechtbank in Lelystad met twee jaar verlengd. De 34-jarige man kreeg de straf in 2011 opgelegd voor een reeks steekpartijen in Lelystad.

Hij stak tussen december 2008 en maart 2009 vier mensen neer, waarvan er een kwam te overlijden. Het leidde destijds tot veel onrust. Lang was onduidelijk wie deze willekeurige slachtoffers neerstak, vandaar dat de toen nog onbekende dader de bijnaam 'Jack de Prikker' kreeg.

Twee jaar terug werd de tbs al met twee jaar verlengd. De man wordt intensief behandeld en hij mag komende maand op zichzelf gaan wonen. Hij slikt trouw zijn medicatie tegen schizofrenie. De kans dat hij in de toekomst opnieuw over de schreef gaat, wordt als matig ingeschat.

Arrestantenbus
Zowel de Van Mesdagkliniek als de officier van justitie vonden een verlenging van de tbs-maatregel met twee jaar op zijn plaats. Hoewel de man vrij reist buiten de kliniek, werd hij maandag met een arrestantenbus aangevoerd. Dat is omdat hij nog altijd een locatieverbod heeft voor de hele gemeente Lelystad.

Ook de advocaat kon zich vinden in een verlenging. Vandaar dat de rechtbank ook meteen tot een uitspraak kwam en de tbs met 2 jaar verlengde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel