Gemeente verplaatst afvalcontainer om rechtszaak te voorkomen

SWIFTERBANT • Wo 27 februari 2019 | 12:05 • Woensdag 27 februari 2019 | 12:05

Een ondergrondse afvalcontainer aan de Zwanebloem in Swifterbant wordt verplaatst. Dat wil het college van burgemeester en wethouders van Dronten. De container blijkt te dicht bij een woonhuis te staan. Om te voorkomen dat de bewoner juridische stappen gaat ondernemen, wil het college de container voor 1 maart verplaatst hebben.

Het ging al vaker mis met de plaatsing van de afvalcontainers in de gemeente. Eind vorig jaar bleek dat er 78 ondergrondse afvalcontainers meer waren geplaatst dan de bedoeling was. Dit leidde tot een financiële tegenvaller van 1,7 miljoen euro.

Fouten
Ook zijn er door de gemeente fouten gemaakt bij de inspraakprocedure rond de plaatsing. Bewoners kregen wel te horen waar de containers kwamen te staan, maar de gemeente vertelde niet dat ze daartegen bezwaar en beroep konden aantekenen.

Eerder spande een bewoner van de nabijgelegen Ridderspoorlaan een rechtszaak aan tegen de gemeente, omdat er een container voor zijn deur was geplaatst. Die container hoefde de gemeente van de Raad van State toen niet te verplaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel