Omniumschool start met twaalf leerlingen

ZEEWOLDE • Do 29 augustus 2019 | 20:39 • Donderdag 29 augustus 2019 | 20:39

De Omniumschool gaat maandag met twaalf leerlingen van start in Zeewolde. Daarmee gaat een jarenlang gekoesterde wens van initiatiefnemer Dorien Kok in vervulling. Zij bedacht in 2013 een onderwijsinstelling waar kinderen van 0 tot 20 jaar onderwijs kunnen volgen. Ze klopte in verschillende gemeenten aan met het idee, maar kreeg het nergens van de grond.

In 2017 kwam Zeewolde in beeld, maar het gemeentebestuur zag het niet zitten dat er nog een school in het dorp bijkwam. In de gemeente krimpt namelijk het leerlingaantal. Uiteindelijk besloot de minister van onderwijs dat de Omniumschool toch een plek moest krijgen in Zeewolde.

Bijzonder onderwijs
De Omniumschool biedt een bijzondere onderwijsvorm aan. De school start met een groep 4, 5 en 7. Per vak krijgen de kinderen les op hun eigen niveau. Kok bedacht dit type onderwijs nadat ze tien jaar kinderen begeleid had die niet alleen leerproblemen hebben maar ook gedragsproblemen en ontwikkelingsproblemen. Ze zag op scholen dat één onderwijsmethode voor alle leerlingen niet werkt. Samen met een neurobioloog ontwikkelde ze het zogenoemde kernonderwijs.

Kok hoopt dat het leerlingenaantal snel uitbreidt. In januari wil ze van start gaan met een kleutergroep. Uiteindelijk wil ze in het gebouw in Zeewolde ook voortgezet onderwijs en kinderopvang aanbieden. Dan kan een kind van 0 tot 20 jaar les krijgen in hetzelfde gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel