Goede Stede renoveert woning met hardnekkige schimmel

ALMERE • Do 30 januari 2020 | 13:01 • Donderdag 30 januari 2020 | 13:01

Woningbouwvereniging Goede Stede knapt een van de woningen aan de Mahoniestraat in Almere Buiten op waar klachten zijn over hardnekkige schimmel. De woning krijgt ook een nieuwe vloer en de bewoonster hoeft twee maanden geen huur te betalen.

Dat zegt voorzitter David de Vreede van de SP in Almere. Die partij heeft de problemen met schimmel in woningen aan de Mahoniestraat en het Jadeplantsoen in kaart gebracht. Volgens De Vreede is de woning die nu wordt opgeknapt er het ergst aan toe. De bewoonster wordt tijdens de renovatie tijdelijk ondergebracht in een woning van Goede Stede in Almere Haven.

Volgens de SP heeft Goede Stede toegegeven dat ze in het verleden te veel aan symptoombestrijding heeft gedaan door steeds schilders naar de woningen met schimmel te sturen. Er komt nu een bouwkundig onderzoek en de ventilatiesystemen worden gecontroleerd.

Goede Stede liet eerder deze week al weten dat alle huurwoningen aan de Mahoniestraat en het Jadeplantsoen de komende weken geïnspecteerd worden. De bewoners hebben daar een brief over gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel