D66: ambtenaren moeten bij de vrijwillige brandweer kunnen

ALMERE • Do 5 maart 2020 | 9:22 • Donderdag 5 maart 2020 | 9:22

Ambtenaren van de gemeente Almere zouden vrijwilliger moeten kunnen worden bij de brandweer. Als hun werk het toelaat, kunnen ze de laptop meenemen naar de kazerne om daar te werken. Dat is een idee van D66 dat donderdagavond wordt besproken tijdens de Politieke Markt.

In Almere is er volgens D66 vooral overdag een tekort aan vrijwilligers. Die draaien diensten waarbij ze van 07:00 uur tot 19:00 op de kazerne aanwezig moeten zijn.

D66 wil dat wordt onderzocht of ambtenaren daar interesse in hebben. De gemeente moet hen dan in de gelegenheid stellen om de nodige trainingen te volgen.

Brandweer Flevoland positief
Brandweer Flevoland is blij met de aandacht. Directeur brandweerzorg Joep Rozendal zegt: ''Met verschillende gemeenten zijn we in gesprek over de wijze hoe we de versterking van de vrijwilligheid concreet kunnen maken. Wij zijn blij dat raadsfracties dit aandachtspunt delen en zich inzetten voor een sterke brandweer.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel