'Geen verkeers- en parkeerproblemen bij komst Lidl'

DRONTEN • Ma 2 november 2020 | 16:11 • Maandag 2 november 2020 | 16:11

De gemeente Dronten snapt niet waarom Albert Heijn zo’n heisa maakt rond de komst van supermarkt Lidl in Dronten-West. De supermarkt moet naast de Albert Heijn aan de Beursstraat komen. Met de inpassing van een tweede supermarkt in het noordwesten van Dronten lijkt niets aan de hand, zo bleek maandag bij de Raad van State in Den Haag.

De gemeente verwacht geen verkeers- en parkeerproblemen in de ruim opgezette nieuwbouwwijk. "Voor de bevoorrading van de supermarkten is er rond de Beursstraat veel meer ruimte dan in het centrum bij de Jumbo en Deen. En daar zijn nog nooit problemen geweest. Aan de Beursstraat gaat het slechts om drie vrachtwagens per dag naar de Lidl en drie naar de AH. Daar is meer dan voldoende ruimte voor", vertelde de raadsman van de gemeente Dronten.

AH en Aldi spanden de rechtszaak aan, omdat zij willen voorkomen dat Lidl zich aan de Beursstraat in Dronten gaat vestigen. Behalve de Lidl moeten er ook 18 appartementen gebouwd worden. Om te voorkomen dat er verkeersproblemen ontstaan wordt het verkeer van en naar de woningen, die ook boven de AH zitten, gescheiden van het bevoorradingsverkeer, aldus een gemeentewoordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel