Er mag weer gespeeld worden in Jeugdland

ALMERE • Wo 3 februari 2021 | 0:47 • Woensdag 3 februari 2021 | 0:47

De drie Jeugdlanden en speeltuin De Speelhaven in Almere zijn vanaf deze week weer een aantal dagen geopend. Op de speellocaties van Jeugdland in Almere Stad, Haven en Buiten zijn vanaf woensdag in eerste instantie alleen kinderen van 7 tot en met 12 jaar welkom.

'Volwassenen nog niet welkom in Jeugdland'
Vanwege de coronamaatregelen moeten ouders hun kinderen van tevoren aanmelden. Ouders mogen niet mee naar binnen en daarom kinderen onder de 7 jaar ook nog niet. Die mogen namelijk niet zonder begeleiding van een ouder komen spelen. Voor speeltuin De Speelhaven in Almere Haven wordt een uitzondering gemaakt, omdat daar alleen in de buitenlucht kan worden gespeeld. Daar zijn maximaal 35 volwassenen welkom om met hun kind naar binnen te gaan. Ook hier is aanmelding van tevoren verplicht.

'Buitenspelen is essentieel'​​
"Kinderen hebben het echt nodig om buiten te spelen", vertelt Els Spraakman. Ze is teamleider van De Schoor waar de Jeugdland en de Speelhaven onder vallen "We vangen hier nu kinderen op die om de één of andere reden niet naar de buitenschoolse opvang kunnen en je kunt echt merken dat het goed voor ze is. Ze hebben er echt profijt van."

Jeugdland zal geopend zijn op woensdagen van 12.00 tot 17.00 uur op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur. De Speelhaven is op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 .00 tot 17.00 uur open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel