Aantal klachten over dak- en thuislozen meer dan verdubbeld

FLEVOLAND • Vr 24 september 2021 | 6:10 • Vrijdag 24 september 2021 | 6:10

Het aantal overlastmeldingen over dak- en thuislozen in Flevoland is ten opzichte van 2016 meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Kwamen er in de eerste acht maanden van 2016 nog 103 klachten binnen, tot en met augustus dit jaar zijn het er 234.


Van alle Flevolandse gemeenten kwamen tot nu toe uit Almere met 126 de meeste meldingen binnen. In de eerste acht maanden van 2016 ging het nog om 85 klachten. Vooral inwoners van Almere Stad klagen over overlast door zwervers. Er werden tot en met augustus dit jaar 97 meldingen gedaan, het meest van alle wijken in onze provincie. In het centrum van Almere werd in het verleden ook al overlast ervaren van dak- en thuislozen.

Overigens is in alle Flevolandse gemeenten een stijging te zien van het aantal overlastmeldingen ten opzichte van 2016.


Landelijk
Ook landelijk is er sprake van een stijging wat betreft daklozenoverlast. Naast onze provincie is ook in Zuid-Holland sprake van meer dan een verdubbeling. Daarnaast blijkt dat klachten vooral uit de grotere steden van ons land komen. Driekwart van de meldingen komt uit gemeenten met meer dan honderdduizend inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel