Start grote verbouwing De Golfslag

EMMELOORD • Ma 9 mei 2022 | 19:12 • Maandag 9 mei 2022 | 19:12

In het gebouw De Golfslag in Emmeloord zijn maandag sloopwerkzaamheden begonnen. Daarmee is een start gemaakt aan de grote verbouwing die het gebouw staat te wachten. In het markante gebouw worden 106 huurappartementen gerealiseerd. Een woordvoerder van Jong Projectontwikkeling in Zwolle hoopt dat de herinrichting in het tweede kwartaal van volgend jaar gereed is.

Een gedeelte van de appartementen is bestemd voor cliënten van de zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). Het andere deel gaat de 'gewone' verhuur in. De huurprijzen liggen straks tussen de 700 en 1000 euro per maand.

De ontwikkelaar is nog in gesprek met ZONL over de precieze invulling van de afspraken. Ook zijn er nog gesprekken met de gemeente Noordoostpolder om een buurtcentrum in De Golfslag te vestigen.

Het pand is ontworpen door architect Abe Bonnema en werd gebouwd 1971. Het deed jarenlang dienst als verzorgingshuis. Zeven jaar geleden vertrok de laatste bewoner. Sindsdien zijn er verschillende initiatieven geweest om het gebouw een nieuwe bestemming te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel