City Marketing Lelystad redt Lichtjesparade

LELYSTAD • Vr 7 oktober 2022 | 21:46 • Vrijdag 7 oktober 2022 | 21:46

City Marketing Lelystad (CML) heeft de Lichtjesparade gered. Het traditionele evenement voor kerst in het Stadshart dreigde dit jaar te sneuvelen, maar dat ging CML te ver. Vandaar dat men dit jaar garant staat voor het doorgaan van het evenement.

"Het is gewoon enorm veel werk, die Lichtjesparade. Dat kwam neer op een groep van geweldig enthousiaste vrijwilligers, maar het groeide hen een beetje boven het hoofd. Toen ik hoorde dat het dit jaar niet door zou gaan, zijn we in gesprek gegaan met het bestuur van de Lichtjesparade. Samen zijn we eruit gekomen," zegt CML-directeur Barry Porsius.

Dat betekent dat het Stadshart op 17 december weer het decor is van een aantal versierde en verlichte praalwagens, omgeven door tientallen zo niet honderden jeugdige dansers en danseressen uit Lelystad en een muzikale omlijsting. Het evenement trekt doorgaans duizenden mensen naar het Stadshart.

"De praalwagens staan in een loods, de kleding hangt er en we gaan nu druk bezig met het organiseren van alles," zegt Porsius. "Binnenkort starten de audities voor de dansers en danseressen. We werken samen met dansscholen in Lelystad, maar ook kinderen die niet op dansles zitten, kunnen aan de auditie meedoen. Juist ook voor die kinderen voor wie zoiets normaal niet kan, is dit een prachtig evenement. Dat geldt ook voor de vluchtelingen uit Oekraïne. In samenwerking met de instanties en met behulp van tolken kunnen deze kinderen meedoen. Inclusiviteit is waar het om gaat, de ultieme kerstgedachte."

City Marketing staat er dit jaar garant voor dat het evenement doorgaat. Men hoopt daarmee een basis te leggen om het ook de volgende jaren te kunnen organiseren en misschien zelfs wat uit te breiden. "Het wordt nu zoals het in 2019 was: praalwagens, muziek en dans met een route door het Stadshart, eindigend op de Agorahof. Misschien dat we in de komende jaren daar op de Agorahof ook een feestje omheen kunnen organiseren, met livemuziek en een lichtshow. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst dit jaar. Ik beloof: het wordt weer een mooi feestje!"

De audities starten binnenkort. Daarnaast zoekt CML ook nog vrijwilligers voor de ondersteuning van het evenement.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Sanne Nieuwenhuis. Zij richt zich speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: sanne.nieuwenhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel