Tien jaar cel geëist voor dodelijke steekpartij

ALMERE • Do 22 december 2022 | 7:40 • Donderdag 22 december 2022 | 7:40

Tegen een man uit Polen (33) is woensdag tien jaar celstraf geëist voor een steekpartij in Almere. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij eind mei zijn Poolse huisgenoot van 37 doodgestoken in een Almeerse woning.

Volgens het OM is het slachtoffer 's nachts de kamer ingegaan waar de verdachte sliep. Daar zou toen een vechtpartij zijn geweest. De twee huurden samen een woning en zouden vaker ruzie hebben gehad. De verdachte zou vervolgens met een mes achter de andere man zijn aangerend en hem meerdere keren hebben gestoken. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan doodslag.

De verdachte zegt dat hij heeft gehandeld vanuit noodweer. Het openbaar ministerie vindt dat onaannemelijk. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer het conflict heeft opgezocht, maar het staat ook vast dat hij de kamer van verdachte weer ontvlucht is. Volgens de officier van justitie was er daarom ook geen dreiging meer voor de verdachte. De rechtbank doet op 24 januari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel