Burgemeester Urk wil jongeren spreken over uitgaan: 'Yo, ik wil met je praten'

URK • Wo 1 februari 2023 | 6:52 • Woensdag 1 februari 2023 | 6:52

Burgemeester Cees van den Bos van Urk wil met jongeren in gesprek gaan over het uitgaansleven. Op sociale media doet de burgervader een oproep. Eind vorig jaar verscheen een rapport van het college van B & W waarin stond dat de huidige uitgaanscultuur in het dorp niet langer houdbaar is.

"Yo, leuk dat je kijkt want ik wil met jou praten", vertelt Van de Bos in de video. "Ik wil met je praten over uitgaan op Urk. In de politiek wordt er ook al over gepraat maar ik wil met jou praten."

De burgemeester wil met de jongeren in gesprek over het uitgaansleven op Urk. Met name de jeugdhonken en illegale bars op het industrieterrein zorgen voor problemen. Hij wil van de jongeren weten wat er volgens hen anders en beter kan.

In het rapport van het college dat vorig jaar verscheen, wordt gesproken over een nieuwe en verantwoorde uitgaanscultuur. Dat is nodig want de huidige situatie, met misstanden op met name het industrieterrein, is niet langer houdbaar. De inzet is 'transparant, verantwoord en veilig uitgaan', waarin positieve voorbeelden van jongeren worden uitgelicht. De uitwassen mogen volgens het college niet langer het beeld bepalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel