Fietsbruggen in Spoorbaanpad weer open

ALMERE • Vr 17 maart 2023 | 13:00 • Vrijdag 17 maart 2023 | 13:00

De twee fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart in Almere zijn sinds vrijdagmiddag weer open. Dat meldt de gemeente Almere. De overgangen in het Spoorbaanpad werden begin december afgesloten vanwege houtrot en schimmel. Daardoor moesten fietsers omrijden. Alle aangetaste onderdelen zijn inmiddels vervangen, waardoor de bruggen weer open kunnen.

De gemeente Almere kwam in december tot de conclusie dat de overgangen onveilig waren. Het brugdek en de houten onderdelen waren te veel aangetast. Daarop werd besloten om de overgangen tijdelijk te sluiten. Dat was een flink probleem voor fietsers: de bruggen zijn onderdeel van de drukste fietsader van Almere.

De gemeente begon in februari met de opknapbeurt van de twee bruggen. Toen was de verwachting dat de ze eind april klaar zouden zijn. Omdat er hard is doorgewerkt, kunnen de bruggen eerder open, aldus de gemeente.

Twee nieuwe overgangen waren al besteld. Deze bruggen worden breder en het fietspad wordt opgeknapt. De overgangen moesten komende zomer de huidige overgangen vervangen maar dat is nu opgeschoven naar eind dit jaar. De gemeenteraad trok midden december 2,8 miljoen euro extra uit voor de vervanging. Dat geld is nodig vanwege de inflatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel