Blauwalg in het water bij Almeerderstrand, ZAND waarschuwt festivalgangers

ALMERE • Vr 18 augustus 2023 | 13:31 • Vrijdag 18 augustus 2023 | 13:31

Er is blauwalg geconstateerd in het water bij het Almeerderstrand in Almere. Vanaf vrijdag wordt het afgeraden om te zwemmen in het water. Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is op eigen risico.

Op het Almeerderstrand wordt aanstaande zaterdag ook Festival ZAND gehouden. Tijdens het festival is het normaal gesproken toegestaan om in het ondiepe gedeelte te zwemmen. Nu wordt dat dus afgeraden door zowel de omgevingsdienst als de organisatie van ZAND.

Zwemmen in water met de zogenoemde 'cyanobacterie' wordt afgeraden omdat aanraking met de bacterie mogelijk irritaties aan ogen of huid geeft. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten.

Eerder deze maand werd er in vier andere wateren in Flevoland ook blauwalg gevonden. De bacterie werd aangetroffen in het water van het Laakse Strand en De Wielewaal in Zeewolde en het Zwemstrand en Surfstrand in Almere-Haven. De Omgevingsdienst heeft ook toen afgeraden om daar te zwemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel