Vervoersverbod rond besmet pluimveebedrijf opgeheven

BIDDINGHUIZEN • Do 24 augustus 2023 | 13:20 • Donderdag 24 augustus 2023 | 13:20

Het vervoersverbod in een straal van 10 kilometer rondom het met vogelgriep besmette bedrijf aan de Zeebiesweg in Biddinghuizen wordt in de nacht van donderdag op vrijdag om 0:00 uur ingetrokken. Dat bevestigt een woordvoerder van het NVWA. Het vervoersverbod gold voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Op 24 juli werd bij het pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Ruim 11.000 kippen werden geruimd. Uit onderzoek bleek dat ze een nieuwe variant van de vogelgriep hadden.

Wanneer ergens vogelgriep wordt vastgesteld, wordt er een zogeheten beschermingszone ingesteld in een straal van drie kilometer rondom het besmette bedrijf. Daarom werd er ook op de ziekte getest op twee boerderijen in de omgeving. Daar werden geen besmette dieren gevonden.

De testen werden vorige week al gestaakt. Volgens protocol wordt het vervoersverbod na dertig dagen ingetrokken. Dat is dus in de nacht van donderdag op vrijdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel