Big Bazar failliet, gevolgen voor filialen nog onduidelijk

FLEVOLAND • Di 26 september 2023 | 12:29 • Dinsdag 26 september 2023 | 12:29

Koopjesketen Big Bazar is failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt. De keten met vestigingen in onder meer Almere Buiten, Almere Stad, Emmeloord en Lelystad kampte met financiële problemen.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat Big Bazar in financieel zwaar weer verkeerde. Volgens de keten geven klanten minder uit omdat de prijzen in de winkelstraten flink gestegen zijn. Onbetaalde rekeningen stapelden zich op bij de keten, tot ergernis van verhuurders van winkelpanden en van leveranciers.

Het bedrijf deed maandag een derde poging om een expert aan te stellen die de keten uit de financiële problemen moest helpen. Die poging werd door de rechtbank geweigerd. Daarop zijn dinsdag opnieuw faillissementsaanvragen in behandeling genomen. Het salaris van september is niet uitgekeerd aan het personeel.

Of alle Flevolandse winkels snel gesloten zullen zijn is niet duidelijk, die in Almere Stad is dinsdag in ieder geval nog open. Ook is nog niet bekend hoeveel banen in de provincie verloren gaan door het faillissement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel