Verzorgingshuis Wittesteijn nieuwe woonplek Oekraïense vluchtelingen

EMMELOORD • Vr 6 oktober 2023 | 13:10 • Vrijdag 6 oktober 2023 | 13:10

Woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord wordt vanaf volgend jaar een opvangplek voor maximaal 150 Oekraïense vluchtelingen. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Omdat contracten met bestaande opvanglocaties in Noordoostpolder aflopen gaat de gemeente Wittesteijn huren.

Het gebouw aan het Revelsant sluit eind dit jaar de deuren als verzorgingshuis. De ouderen verhuizen dan naar wooncomplex De Golfslag, elders in Emmeloord. Na die verhuizing krijgt de gemeente de beschikking over Wittesteijn.

Het gebouw wordt vanaf 1 januari aangepast voor de bewoning door Oekraïners. Vluchtelingen kunnen vervolgens vanaf 1 april terecht in Wittesteijn.

Dokter Jansencentrum
Op termijn komen in Wittesteijn de 100 vluchtelingen bij die nu nog worden opgevangen in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Op de plek van het voormalige ziekenhuis komen woningen. De twaalf Oekraïners die nu nog aan de Meldestraat in Emmeloord wonen gaan wellicht in de toekomst naar Wittesteijn, maar daar zijn nu geen concrete plannen voor.

Op 19 oktober volgt een informatiebijeenkomst voor omwonenden van Wittesteijn. Wethouder Toon van Steen verwacht dat die goed gaat verlopen omdat er tot nog toe geen negatieve ervaringen zijn met de opvang van Oekraïense vluchtelingen. "En we verwachten ook niet dat dat hier zo gaat zijn."

Die bijeenkomst wordt gehouden in het verzorgingshuis. De buurtbewoners krijgen daarvoor een uitnodiging. De gemeente heeft het pand voor twee jaar gehuurd met een optie om het nog een jaar langer te huren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel