Rechter geeft gemeente Almere forse tik op de vingers over inkoop jeugdzorg

ALMERE • Do 19 oktober 2023 | 19:54 • Donderdag 19 oktober 2023 | 19:54

De gemeente Almere moet de inkoopprocedure voor specialistische jeugdzorg staken. Dat heeft de rechtbank Midden Nederland bepaald na een kort geding. In de uitspraak krijgt de gemeente een forse tik op de vingers.

De jeugdzorginstellingen Triade Vitree en Plurijn krijgen grotendeels gelijk. Zij vonden dat er geen reële prijs werd geboden, er disproportionele voorwaarden werden gesteld en dat eisen over kleinschalig wonen niet transparant waren.

Almere koopt deze vorm van jeugdzorg in voor vijf Flevolandse gemeenten, de afspraak is dat dit gezamenlijk gebeurt. De rechter vindt dat de gemeente onvoldoende onderzoek heeft gedaan of de tarieven reëel zijn.

De gemeente had in afwachting van de uitspraak de aanbesteding al op de lange baan geschoven. In de nieuwe aanbesteding moet Almere beter haar huiswerk doen en rekening houden met de uitspraak van de rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel