Raadszaal Zeewolde voldoet zes jaar na verbouwing al niet meer aan de eisen

ZEEWOLDE • Wo 15 november 2023 | 15:45 • Woensdag 15 november 2023 | 15:45

Zes jaar na de verbouwing van de raadszaal in Zeewolde, voldoet de zaal niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook is de zaal te klein. Het college van burgemeester en wethouders wil daarom de raadszaal verplaatsen naar de oude brandweerkazerne naast het gemeentehuis.

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de raadszaal te verplaatsen of te verbouwen. Ook het aanpassen van de hal en het publiekscentrum zijn daarin meegenomen.

Vier scenario's
In oktober zijn vier uitgewerkte scenario's voorgelegd aan het college. Die sprak toen de voorkeur uit voor de verplaatsing naar de kazerne. Daar is voldoende ruimte om het aantal raadszetels uit te breiden.

Ook is er meer plek voor publiek. Daarnaast is er door verplaatsing ook meer ruimte in het gemeentehuis zelf. Het voorstel is dat de ingang naar de centrumkant verplaatst wordt, er een gang komt tussen het gemeentehuis en de nieuwe raadszaal en dat het Publiekscentrum verschuift naar het midden van het gemeentehuis.

Nog meer voordelen
Volgens de gemeente is een bijkomend voordeel dat de werkplekken van de medewerkers van de buitendienst, van de boa’s en van het Publiekscentrum na de voorgestelde verbouwing weer voldoen aan de huidige Arbo-eisen.

De oude brandweerkazerne is nu al eigendom van de gemeente. De uiteindelijke beslissing is aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel