De kringloop van René brandde vorige week volledig af: 'We moeten weer door'

ALMERE • Di 27 februari 2024 | 13:06 • Dinsdag 27 februari 2024 | 13:06

Vooruitkijken. Dat wil René Drabbe, eigenaar van Kringloopwinkel Leeghalen Almere, het liefste. Vorige week dinsdag brandde zijn winkel volledig af. "De eerste twee dagen was ik zwaar in shock," zegt de Almeerse ondernemer. "Maar nu moeten we weer door."

Amper een week na de brand in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Vlotbrugweg heeft eigenaar Drabbe het nog elke dag druk met de afhandeling. "Ik heb deze week zo'n 200 telefoontjes gekregen."

Hij is naar eigen zeggen inmiddels weer redelijk positief. "Je blijft toch een ondernemer hè." Drabbe is nu druk bezig met het bestellen van allerlei materialen om zo snel mogelijk weer te kunnen beginnen. "Ik ben onder andere kledingrekken aan het bestellen."

De binnenkant van het pand voor de brand.

Hulp vanuit alle hoeken
Een nieuw pand is er nog niet. Een bevriende makelaar gaat daarmee helpen. "Die is nu aan het zoeken naar een nieuw pand." Dat wordt dan wel een tijdelijk onderkomen, zegt Drabbe. "Maar ik weet niet hoelang het duurt voordat we een nieuw gebouw op het oog hebben."

De ondernemer komt er wel weer bovenop denkt hij. Over de financiële schade wil hij niet zoveel zeggen. "Maar ga er maar vanuit dat die heel erg groot is."

"Nu moeten we weer door."

— René Drabbe, eigenaar Leeghalen Almere

Crowdfunding
Verschillende Almeerders zijn Drabbe dan ook te hulp geschoten. Zo is er een crowdfunding gestart door een Almeerse. In totaal is er bijna drieduizend euro opgehaald.

Drabbe vindt het eigenlijk veel erger voor de andere ondernemers: "Ik word goed geholpen en heb goede regelingen." Andere ondernemers zijn van het gezamenlijke pand erger getroffen, zegt Drabbe. Zo heeft ook Brasco, een kledingopslag in vintage kleding, erg veel schade.

'Zwaan deels gered'
Typisch voor de kringloopwinkel in Almere Buiten was de zwaan die voor de deur stond. "Die is deels nog gered." De kop wist de ondernemer te redden. "Die gaat op de nieuwe locatie zeker terugkomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel