Voetbalclub Batavia'90 luidt opnieuw de noodklok

LELYSTAD • Vr 8 maart 2024 | 9:39 • Vrijdag 8 maart 2024 | 9:39

Voetbalclub Batavia'90 uit Lelystad vraagt opnieuw om hulp. De vereniging heeft in een brandbrief aan de gemeenteraad aandacht gevraagd voor de verschillende problemen waar de club tegenaan loopt.

De club heeft te maken met een tal van problemen. Er staan op dit moment 300 kinderen op de wachtlijst die bij de club zouden willen spelen. Daarnaast zit de club klem op de huidige locatie.

Veel problemen
De club zit midden in een woonwijk en bewoners klagen over de verlichting en de geluidsoverlast. In de woonwijk is ook te weinig ruimte om uit te breiden en voornamelijk op de zaterdag is parkeren rondom de club een groot probleem.

Een ander probleem is dat accommodatie ontzettend is verouderd. Het kleedkamergebouw staat er al sinds de oprichting van de club.

Toekomst
De club wil nu gewoon een 'stip op de horizon' van de gemeente, vertelt secretaris Igor van Tulden. Volgens hem neemt de gemeente over verschillende opties nu geen beslissing. De gemeente neemt geen besluit over de mogelijke verhuizing naar een andere locatie, maar ook niet over een uitbreiding op de huidige locatie.

Afgelopen zomer stuurde de club ook al een brandbrief naar de gemeente, maar dat leek maar weinig effect te hebben. Volgens Van Tulden helpt het ook niet dat de wethouder die sport in zijn portefeuille had recent is opgestapt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel