Gemeente hakt knoop door: geen nieuwe gokhal in Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 28 maart 2024 | 23:06 • Donderdag 28 maart 2024 | 23:06

Er mag geen nieuwe gokhal komen in Zeewolde. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Sinds 2009 mocht er één locatie zijn in de gemeente met een vergunning voor speelautomaten, maar dat is nu niet meer mogelijk.

In 2009 heeft de gemeente een speelautomatenhallenverordening vastgesteld. Daarin stond dat de burgemeester één speelautomatenhal een vergunning kan verlenen in een specifiek gebied: de Slingerweg en de Nijkerkerdijk. De gemeenteraad koos destijds bewust voor dat gebied omdat het ruim 15 kilometer van de dorpskern ligt. Op deze manier zou er nauwelijks sprake zijn van een aanzuigende werking voor jongeren of andere kwetsbare doelgroepen.

Nieuwe aanvraag
Vanaf 2018 had Center Parcs De Eemhof de enige vergunning, die eind 2020 afliep. In 2021 heeft Restaurant Tung een vergunningsaanvraag gedaan voor zijn restaurant. Hierdoor was er aanleiding om nog eens goed naar de verordening te kijken. Mede omdat het restaurant van Tung een andere locatie heeft dan in het oorspronkelijke document is opgenomen. De gemeenteraad kreeg drie opties: de huidige regeling uit 2009 laten voortbestaan, de verordening actualiseren of de verordening in zijn geheel intrekken. De raad heeft voor dat laatste gekozen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel