Almere verkoopt vuilniswagen, kraanwagen en nog wat kleinere bedrijfsvoertuigen

ALMERE • Vr 29 maart 2024 | 18:03 • Vrijdag 29 maart 2024 | 18:03

Altijd al een echte vuilniswagen willen kopen? De gemeente Almere verkoopt twaalf wagens die deel uitmaken van het wagenpark. Het gaat om voertuigen die zijn afgeschreven, maar technisch gezien nog best goed zijn.

De verkoop gaat via een veilingsite. Wie de voertuigen van dichtbij wilde zien of een demonstratie wilde kon daarvoor terecht op een kijkdag. Almere verkoopt ook nog een kraanwagen, een aantal bestelwagens en drie schaftketen. Ook een kleine vrachtwagen waar je met een gewoon rijbewijs in mag rijden.

"Het leek ons wel handig om er een kleine alleskunner bij te hebben", zegt Wiepco Wijnand. Hij heeft een vaten- en metalenhandel in Emmeloord. De wagen die hij in Almere bekijkt heeft een grote open bak.

Proefritje maken
Wiepco maakt een collega een proefrit over het terrein van een gemeentewerf. Daar worden voertuigen van de gemeente onderhouden. Eén van de werkplaatsmedewerkers legt uit dat bij onderhoud altijd originele onderdelen zijn gebruikt. Toch is Wiepco nog niet helemaal enthousiast na de proefrit. De wagen rijdt volgens hem goed, maar er brandt een lampje op het dashboard dat aangeeft dat er iets is met de motor.

Risico
Ondanks dat heeft hij een bod uitgebracht. Het bedrag blijft geheim. Wel geeft hij aan dat het niet een al te hoog bod is geweest. Het lampje dat aangeeft dat er iets met het motormanagement is kan iets onschuldigs zijn. Het kan ook betekenen dat er een dure reparatie aan zit te komen. "Dat is het risico van het kopen van een tweedehands auto", zegt hij.

Op een terrein waar de gemeente Almere zo'n honderd nieuwe ondergrondse afvalcontainers heeft opgeslagen, staan drie schaftketen. Laurens Damminga van de veilingwebsite zegt dat er belangstellenden zich hebben gemeld die zo'n keet in de tuin willen plaatsen. Maar veel kijkers kwamen er niet op af, slechts een handvol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel